Kebaikan Buah Delima

Spread the love

Buah delima sudah digunakan dalam bidang perubatan di Timur Tengah sejak dahulu lagi. Pada masa itu, ia digunakan sebagai tonik untuk menyembuhkan penyakit ringan seperti ulser dan cirit-birit.

Pengembalikan Sel. Buah delima boleh melindungi epidermis dan dermis kulit dengan membantu pengembalian sel kulit, menolong perbentukan semula tisu-tisu badan, penyembuhkan luka-luka dan memperbanyakkan peredaran darah ke kulit.

Melindungi Daripada Cahaya Matahari. Buah delima dapat melindungi kulit daripada sun burn dan merawat sebarang masalah kulit disebabkan terlalu kerap terdedah dengan cahaya matahari.

Lambatkan Proses Penuaan. Pemakanan buah delima boleh mengelakkan anda daripada hyper pigmentation, bintik-bintik penuaan, bintik-bintik hitam, garis muka dan wrinkles.

Mengekalkan Awet Muda. Buah delima mempunyai kandungan yang boleh melembutkan kulit dan wajah

Memulihkan Kulit Yang Kering. Buah delima mempunyai struktur molekul yang boleh masuk ke dalam lapisam kulit dan memberikan kelembapan tambahan.

Merawat Muka Berminyak dan Berjerawat. Sapukan perahan buah delima pada permukaan kulit yang terjejas boleh mengurangkan perbentukan serum dan mengawal perbentukan jerawat dan mengurangkan kesan parut.

Merawat Keguguran Rambut. Minum jus delima secara berkala boleh menguatkan akar rambut dan mengelakkan keguguran rambut.

Meningkatkan Aliran Darah ke Rahim bagi wanita kandungan antioksidan ini mampu melancarkan aliran darah ke rahim dan boleh meningkatkan peratusan peluang untuk hamil.

Menguatkan Dinding para wanita di galakkan mengambil delima sebagai persediaan sebelum mengandung dan mampu mengurangkan peratusan keguguran.

Melindungi Kesihatan Jantung. Delima membantu membuang plak pada saluran darah dan membuatkan arteri lebih fleksibel. Dengan ini, dapay mengurangkan masalah saluran darah.

Melawan Kanser. Buah delima mengandungi anti oksida yang mana sangat efektif dalam melawan beberapa jenis kanser, termasuklah kanser payu dara, prostat dan kulit.

Cara pengambilannya adalah dengan mencampur 1 sudu teh madu dan 1 sudu teh perahan/jus buah delima ke dalam satu gelas.

Membantu Mengurangkan Berat Badan. Kajian menunjukkan bahawa buah delima mempunyai khasiat semulajadi yang boleh mencuci badan dari dalam, detox dan membantu pembakaran lemak yang tidak digunakan.

Menghalang Perbentukan Plak. jus buah delima boleh digunakan sebagai pembersih mulut dan mengurangkan plak pada mulut (disebabkan oleh perbentukan organisma) sebanyak 84%.

Buah delima mengandungi pelbagai khasiat yang boleh membantu merawat masalah organ dalaman wanita dan lelaki, justeru itu, untuk mendapatkan kesihatan yang ideal dengan mudah dan pantas dalam hanya sebotol jus, anda boleh mendapatkan MaMomHOPE yang didalamnya sedia terkandung jus buah delima yang segarrr dan lazat sebagai minuman tambahan kesihatan tubuh anda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *